شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تولید علوم انسانی را در وحله نخست منوط به برخورداری از تلقی مطلوب از این دسته علوم دانست.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اکبر رشاد، صبح امروز طی سخنانی در همایش ملی «علامه طباطبایی، فیلسوف علوم انسانی اسلامی» در خصوص تألیف علوم انسانی دست کم سه قلمرو مطرح می‌باشد که اندیشمندان علوم اسلامی قائل به آن هستند.

وی افزود: اگر چه در تعریف علم گفته‌اند که باید جامع و مانع باشد، ‌اما علاوه بر این ها باید به نکته دیگری توجه داشت و آن هم این که باید جهت‌مند باشد.

عضو شورای انقلاب فرهنگی ادامه داد: یک تلقی از علوم انسانی این است که آن را مجموعه دانش‌هایی می‌دانند که معطوف به همه رفتارها مناسبات انسانی است.

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: قلمرو دوم همه حوزه‌های بینشی دانشی و کنشی انسان در وضعیت‌های گوناگون را در بر می‌گیرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رشاد خاطرنشان کرد: ‌در قلمرو سوم از تعریف علوم انسانی که وسیع‌تر است و معنای اعم را در بر می‌گیرد، علوم انسانی آن دسته از حوزه‌های معرفتی را شامل می‌شود که در برابر علوم طبیعی و تجربی قرار دارند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنان کوتاه خود از مشارکت سازمان بسیج اساتید کشور و نیز همت حجت‌الاسلام‌والمسلمین خسروپناه در مدیریت علمی همایش «علامه طباطبایی، فیلسوف علوم انسانی اسلامی»  قدردانی کرد.

  

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha